SKOLEMUSEET

Kjønn og identitet hos Ludvig Holberg – en samtale med Jørgen Sejersted.

FOREDRAG
Velkommen tilbake til Holbergsalongen!

Vi har hatt en pause i høst, men nå ønsker vi hjertelig velkommen tilbake til vår Holbergsalong i den gamle latinskolen. Denne gangen blir det julestemning i rektors salonger, og som seg hør og bør starter vi med Holberg selv!

Vår gjest denne torsdagen er professor Jørgen Sejersted. Han skal snakke om hvordan Ludvig Holbergs forfatterskap reflekterer datidens diskusjon om kjønn og identitet. Han kommer blant annet til å trekke frem det lite kommenterte verket Metamorphosis (1726) – og Holbergs selvframstilling i ulike sjangre. Første halvdel av 1700-tallet var en periode da den feminine mann sto i fare for å bli en mistenkt «sodomitt». Jørgens tese er at Holbergs forfatterskap på flere ulike måter går i dialog med en slik mulig mistanke.

Velkommen tilbake til en givende kveld i Holbergsalongen!

Skolemuseet er åpent fra klokken 17. Klokken 18 blir det med en orientering i den nye utstillingen “Begynnelsen var Holberg”.