BRYGGENS MUSEUM

Kulturnatt på Bryggens Museum

UTSTILLING
Velkommen til kulturnatt på Bryggens Museum!

«Under Jorden»: Bryggens Museums basisutstilling lar deg komme nært på Bergen og Vestlandets middelaldermenneskers liv og hverdag. Runeinnskrifter med sladder, dikt og besvergelser vitner om tro og kjærlighet, mens keramikk fra Europa og Midtøsten viser et stort og internasjonalt handelsnettverk. Den nye utstillingen huser også den unike Guddaldrakten – et nesten tusen år gammelt myrfunn som er et av de ytterst få relativt intakte klesplaggene vi har fra norsk middelalder.

Fra vest mot nord: Utstilling med norsk og amerikansk landskapsfotografi som tar for seg et historisk øyeblikk da landskap på begge sider av Atlanterhavet for første gang ble kartlagt, fotografert og temmet. Utstillingen er kuratert av Shannon Egan og Marthe T. Fjellestad, og produsert av Universitetet i Bergen / Universitetsbiblioteket i Bergen og Schmucker Art Gallery ved Gettysburg College of Art i samarbeid med Bymuseet i Bergen. Verkene er utlånt fra Billedsamlingen ved Universitetsbiblioteket i Bergen, Ron Perishos samling og Norsk Folkemuseum.

Åpen bar med enkel servering.

Museumsbutikk

Vårt skattkammer av en museumsbutikk byr på souvenirer og gaveidéer som du ikke finner andre steder. Spesialproduserte produkter for oss med historisk sus og morsomme tilbakeblikk på fortiden med alt fra t-skjorter med runeinnskrift til barnebøker om riddertiden.

Runepinnene som ble funnet på Bryggen har lagt grunnlaget for en helt spesiell produktkolleksjon designet av UND: «Kjærligheten overvinner alt». Her finner du alt fra t-skjorter og sjal til krus med koselige og morsomme inskripsjoner fra middelalderen.

Gratis adgang