BRYGGENS MUSEUM

Mandagsforedrag

FOREDRAG
Sidereventyret i Hardanger ved Camilla Aasen.

Velkommen til nok et interessant mandagsforedrag 10. oktober kl 12 i auditoriet på Bryggens Museum.

For 20 år siden ville det ikke falle en sommelier på en fin restaurant inn å servere gjestene norsk sider til maten. For ti år siden var norsk sider en marginal kuriositet, med bare en håndfull produsenter og en omsetning på vinmonopolet på rundt tre millioner kroner.

Nå er situasjonen en helt annen. Norsk sider vinner internasjonale priser og har klatret helt til menyene på tre-stjerners Michelin-restauranter. Omsetningen på Vinmonopolet i 2021 var 64 millioner kroner, og tar vi med salg fra gårder omsetter norsk sider for over 100 millioner kroner årlig. De fire-fem produsentene har blitt til over 50, og stadig vokser bølgen. Det er dette som er Sidereventyret.

Det store spørsmålet er: Hvor kom det fra? Hva og hvem satte det hele i bevegelse? Det er dette vi skal utforske sammen.

Camilla Aasen frå Jølster i Vestland er antropolog og har jobba fleire år som journalist. Sidan 2019 har ho vore gründer og vinmakar i Vestavin, som no produserer fruktvin på eigen vingard i Jølster.

Hjertelig velkommen!

Foredrag holdes i auditorium med 160 plasser utstyr med teleslynge.  Det tas forbehold om endringer i programmet.

Billetter kan kjøpes på bymuseet.no eller i resepsjonen på Bryggens Museum.