BRYGGENS MUSEUM

Mandagsforedrag

FOREDRAG
Bergen Assembly og triennalens historie ved Ingrid Haug Erstad.

Velkommen til mandagsforedrag 17. oktober kl 12 i auditoriet på Bryggens Museum.

Kunsttrinalen Bergen Assembly arrangeres i Bergen. Dette er en internasjonal kunstfestival med treårssyklus. Triennalen ledes av en eller flere convenere (kunstansvarlige) som står fritt til å utforme og organisere prosjektet slik de ønsker,

Kunsttriennalen kan derfor få svært ulik utforming fra gang til gang. I 2022, har Bergen Assembly utnevnt kunstneren Saâdane Afif som convener og Yasmine d’O. som kurator. Afif har valgt å ta utgangspunkt i syv ulke karakterer/avatarer med hvert sitt visningssted. En av disse, «The Moped Rider» vil være utgangspunktet for utstillingen på Bryggens Museum.

Ingrid Haug Erstad er direktør for Bergen Assembly, en triennale for samtidskunst. Haug Erstad har bakgrunn som kurator for Bergen Kunsthalls live-program og gikk senere over til å jobbe som frilanskurator, initierte Multiplex, en kuratorisk plattform viet kunstnerens filmer og bevegelige bilder i Berlin, og samarbeidet og assisterte prosjekter som Time/bank (New York og Moskva) av E-flux og Agency of Unrealized Projects ved DAAD galerie (Berlin).

Hjertelig velkommen!

Foredrag holdes i auditorium med 160 plasser utstyr med teleslynge.  Det tas forbehold om endringer i programmet.

Billetter kan kjøpes på bymuseet.no eller i resepsjonen på Bryggens Museum.