Barnas Bymuseum

Ta med barna på en reise i tid og rom og spennende opplevelser! GRATIS ordinær inngang for barn under 18 år på våre museer!

Aktiviteter og omvisninger for barn både ute og inne. Gøy for hele familien! Gratis ordinær inngang for barn under 18 år på våre museer, halv pris på omvisninger. Egen priser på arrangement.

Bryggens Museum

Bryggens Museum – Jeg fant, jeg fant!

Bryggens Museum under jorden aktiviteter for barn

Når du går rundt på egen hånd på Bryggens Museum kan du løse rebus og gå på skattejakt i utstillingen Under Jorden alle dager. Bli med på tegnekonkurranse! Aktivitetshefte med premie for barn, ta med egen blyant.

Her finner du Bryggens Museum
Kjøp billetter her

Byen og Laget – en utstilling om Bergen og Brann

Byen og laget, utstilling om Bergen og Brann på Bryggens Museum

Bryggens Museum 24. november 2022 – 16. April 2023

Hva hadde Bergen vært uten Brann? Og kan vi tenke oss et Brann uten Bergen? Opplev Bergens og Branns historiske oppturer og nedturer i tekst, bilder, lyd og film.

Her finner du Bryggens Museum
Kjøp billetter her

Håkonshallen – Kongenes hall

Håkonshallen på Bergenhus Festning

Bli med og se selve kongens hall! Her har hundrevis av riddere og kongelige feiret bryllup

og kroninger i flere hundre år. Hvor høyt tror du det er opp til taket? I underetasjen kan man se hvor kongens skrivere satt og skrev med fjærpennene sine, og i kjelleren fantes engang selve kongens skattkammer! Utendørs aktivitetsløype på festningen.

Last ned gratis utendørs aktivtetsløype her 
Her finner du Håkonshallen
Kjøp billetter her

Rosenkrantztårnet – Konger og kanoner!

Rosenkrantztårnet, Bymuseet i Bergen

I Rosenkrantztårnet kan dere finne veien i bratte trapper fra rom til rom, gjennom soverom og stuer der det bodde prinsesser og prinser i middelalderen. I kjelleren finnes det mørke og litt skumle fangehullet, og nesten helt øverst finner du kanonene, klare til å fyres av mot sjørøvere og fiender som skulle forsøke å ta Bergen. Gå ut på taket og se hvor høyt du har klatret!

Rebushefte for barn. Utendørs aktivitetsløype på festningen.

Last ned gratis utendørs aktivtetsløype her 
Her finner du Rosenkrantztårnet 
Kjøp billetter her

Kongen i tårnet – Rosenkrantztårnet

Eventyromvisning for barn. Bli med på en tur i Rosenkrantztårnet, gå gjennom bratte trapper og kongens værelser før du får høre et lite eventyr om kongen som bygde det!

Har du hørt historiene om dem som bodde på Bergenhus festning for lenge, lenge siden?

Da bodde det konger, dronninger, prinser og prinsesser her og stedet ble kalt Holmen. For over 750 år siden ble det bygget en storslått kongsgård her, og noen av bygningene står her fremdeles.

Har du lyst å se og høre mer?
Da kan du være med på en tur i Rosenkrantztårnet og gå gjennom bratte trapper og kongens værelser før du får høre et lite eventyr om kongen som bygde det.

Varighet 30-45 minutter. Passer best for barn i alderen 6-9 år.

Lørdager kl 12.

Kjøp billetter her