Barnas Bymuseum

Omvisninger og aktiviteter for barn, med eventyromvisninger, spill, rebus både ute og inne. Gøy for hele familien!

Ta med barna på en reise i tid og rom og spennende opplevelser!

Utstillingen Byen og laget: Aktivitetsutstilling med spill

Hva hadde Bergen vært uten Brann? Og kan vi tenke oss et Brann uten Bergen? 

Opplev stadionstemningen på Bryggens Museum! Gjennom en aktiv og spennende utstilling presenteres byen og lagets utvikling gjennom de siste hundre årene. Opplev Bergens og Branns historiske oppturer og nedturer i tekst, bilder, lyd og film. 

Utstillingen inneholder flere gøye aktiviteter for store og små. Prøv deg på triksing og test konkurranseinstinktet i spillsonen! 

Her finner du stiga-fotballspill, flipper-fotballspill, playstation med FIFA-konkurranser og en egen triksebane. Bli med på konkurranser og aktiviteter gjennom hele utstillingsperioden. Er du heldig kan du treffe på en av Branns esport-spillere!

Kjøp billett til Byen & Laget her

Barn i middelalderen – aktivitetsomvisning 

På Bryggen i Bergen har det bodd mennesker i nesten 1000 år. Nede i jorden har arkeologene funnet mange gjenstander som forteller om hvordan det var å leve i middelalderen. Hvilke leker tror du de hadde, og tror du det var anderledes å være barn den gangen? Bli med på en omvisning for å lære om barna som bodde på Bryggen for lenge siden. Du vil få prøve klær slik de var i middelalderen, og lære å skrive navnet ditt med runer. 
Varighet 45 til 60 minutter. 

Kjøp billetter her

Barnet som ble konge – Eventyromvisning i Håkonhallen 

Har du hørt historien om barnekongen Håkon Håkonsdson som styrte landet vårt i hele 46 år? Håkon bygde også den store, flotte steinhallen som fremdeles står den dag i dag. Dette var for lenge, lenge siden, men du kan fremdeles gå rundt i hallen og late som du er en prins eller prinsesse. Bli med på tur i Håkonshallen hvor vi avslutter med et lite eventyr om Håkon. 
Varighet 30 til 45 minutter. 

Kjøp billetter her

Bryggens Museum – Jeg fant, jeg fant!

Når du går rundt på egen hånd på Bryggens Museum kan du løse rebus og gå på skattejakt i utstillingen Under Jorden alle dager. Bli med på tegnekonkurranse! Aktivitetshefte med premie for barn, ta med egen blyant.

Vi selger også gøye aktivitetspakker til å ta med seg hjem:

  • Magneter
  • Tegnepostkort middelaldermotiv

Her finner du Bryggens Museum
Kjøp inngangsbilletter her

Håkonshallen – Kongenes Hall!

Bli med og se selve kongens hall! Her har hundre av riddere og kongelige feiret bryllup og kroninger i hundrevis av år. I underetasjen kan man se hvor skriverne satt og skrev med fjærpennene sine, og i kjelleren fantes engang selve kongens skattkammer! Hvor skattene er nå vet ingen men det er lov til å lete…

Her finner du Håkonshallen
Kjøp inngangsbilletter her

Rosenkrantztårnet – Konger og kanoner!

I Rosenkrantztårnet kan dere klatre i bratte trapper fra rom til rom og helt opp til toppen, gjennom soverom og stuer der det bodde prinsesser og prinser i middelalderen.

Utendørs aktivitetsløype på den gamle kongsgården/festningsområdet. 
Last ned gratis utendørs aktivtetsløype her 
Her finner du Rosenkrantztårnet 
Rosenkrantztårnet er åpent fra 2. mai 2022.