Barnas Bymuseum

Omvisninger og aktiviteter for barn, med eventyromvisninger, spill, rebus både ute og inne. Gøy for hele familien!

Ta med barna på en reise i tid og rom og spennende opplevelser!

Bryggens Museum

Utstillingen Byen og laget: Aktivitetsutstilling med spill

Hva hadde Bergen vært uten Brann? Og kan vi tenke oss et Brann uten Bergen? 

Opplev stadionstemningen på Bryggens Museum! Gjennom en aktiv og spennende utstilling presenteres byen og lagets utvikling gjennom de siste hundre årene. Opplev Bergens og Branns historiske oppturer og nedturer i tekst, bilder, lyd og film. 

Utstillingen inneholder flere gøye aktiviteter for store og små. Prøv deg på triksing og test konkurranseinstinktet i spillsonen! 

Her finner du stiga-fotballspill, flipper-fotballspill, playstation med FIFA-konkurranser og en egen triksebane. Bli med på konkurranser og aktiviteter gjennom hele utstillingsperioden. Er du heldig kan du treffe på en av Branns esport-spillere!

Kjøp billett til Byen & Laget her

Bryggens Museum – Jeg fant, jeg fant!

Bryggens Museum under jorden aktiviteter for barn

Når du går rundt på egen hånd på Bryggens Museum kan du løse rebus og gå på skattejakt i utstillingen Under Jorden alle dager. Bli med på tegnekonkurranse! Aktivitetshefte med premie for barn, ta med egen blyant.

Vi selger også gøye aktivitetspakker til å ta med seg hjem:

  • Magneter
  • Tegnepostkort middelaldermotiv

Her finner du Bryggens Museum
Kjøp inngangsbilletter her

Barn i middelalderen – aktivitetsomvisning 

På Bryggen i Bergen har det bodd mennesker i nesten 1000 år. Nede i jorden har arkeologene funnet mange gjenstander som forteller om hvordan det var å leve i middelalderen. Hvilke leker tror du de hadde, og tror du det var anderledes å være barn den gangen? Bli med på en omvisning for å lære om barna som bodde på Bryggen for lenge siden. Her får du også lære å skrive navnet ditt med runer. 
Varighet 45 til 60 minutter. 

Kjøp billetter her

Håkonshallen – Kongenes Hall!

Håkonshallen på Bergenhus Festning

Bli med og se selve kongens hall! Her har hundre av riddere og kongelige feiret bryllup og kroninger i hundrevis av år. I underetasjen kan man se hvor skriverne satt og skrev med fjærpennene sine, og i kjelleren fantes engang selve kongens skattkammer! Hvor skattene er nå vet ingen men det er lov til å lete…

Her finner du Håkonshallen
Kjøp inngangsbilletter her

Rosenkrantztårnet – Konger og kanoner!

Rosenkrantztårnet, Bymuseet i Bergen

I Rosenkrantztårnet kan dere finne veien i bratte trapper fra rom til rom, gjennom soverom og stuer der det bodde prinsesser og prinser i middelalderen. I kjelleren finnes det mørke og litt skumle fangehullet, og nesten helt øverst finner du kanonene, klare til å fyres av mot sjørøvere og fiender som skulle forsøke å ta Bergen. Gå ut på taket og se hvor høyt du har klatret!

Rebushefte for barn. Utendørs aktivitetsløype på festningen.

Last ned gratis utendørs aktivtetsløype her 
Her finner du Rosenkrantztårnet 
Kjøp inngangsbilletter her

Kongen i tårnet – eventyromvisning i Rosenkrantztårnet

Har du hørt historiene om dem som bodde på Bergenhus festning for lenge, lenge siden? Da bodde det konger, dronninger, prinser og prinsesser her og stedet ble kalt Holmen. For over 750 år siden ble det bygget en storslått kongsgård her, og noen av bygningene står her fremdeles. Har du lyst å se og høre mer? Da kan du være med på en tur i Rosenkrantztårnet og gå gjennom bratte trapper og kongens værelser før du får høre et lite eventyr om kongen som bygde det.

Kjøp billetter her

Gamle Bergen Museum – en reise i oldemors rike

I Gamle Bergen kan hele familien oppleve livet i «gamle dager». Her kan man rusle og kikke i husene, mate fugler, klatre i trærne og ikke minst besøke familien Regens anno 1826. Her spilles det korte teaterstykker, og innimellom det hele kan barna være med på leker og moro. Skillingsboller, is og brus selges i museumskiosken. Sandviken Sjøbad ligger like ved museet. Sommeren er her. Det er på tide å reise tilbake!

«Elle-melle-byen-fortelle»

Har du noen gang tenkt på hvordan det var da oldemor eller oldefar var liten? Ja, hva gjorde de egentlig når de skulle ha det gøy? Hvordan var det egentlig å være barn i Bergen i gamle dager?

Vi inviterer alle barnefamilier med på en teatervandring gjennom Gamle Bergen Museums smau og gater hvor vi forsøker oss på de gamle lekene. Gjennom å kombinere lek og fortellinger kommer historien om hvordan det har vært å være barn i Bergen fra 1300 tallet og frem til da din mor og De var barn. Her blir det både Kattepinn, Kokeliko, Tikken og andre kjente og ukjente leker.

Tirsdager og torsdager kl 12-13 fra 29. juni til 18. august. Samt lørdagene: 21.mai, 28. mai, 4. juni, 11, juni, 18. juni, 6. august og 13. august.

Her finner du Gamle Bergen Museum
Kjøp billetter her

Kanskje verdens minste cruise? Ta Beffen fra sentrum til Gamle Bergen Museum

Beffen fjordcruise fra Bergen sentrum til Gamle Bergen museum

Kanskje verdens minste cruise? På Gamle Bergen Museum fryder vi oss over at Beffen igjen er i rute fra 1. juni til 28. august. Det er noe helt eget å kunne ta den sjarmerede båten og ankomme Gamle Bergen sjøveien. Møt museumsskuespillere som levendegjør historien i et særpreget bymiljø med tett trehusbebyggelse, torg og trange smug.

Vågen/Rundetårn – Tollbodhopen/Akvariet – Norges Fiskerimuseum/Kystkultursenteret – Gamle Bergen Museum. Avgang 10.00, 11.00, 12.00. 13.00, 14.00, 15.00, 16.00

Gamle Bergen Museum – Norges Fiskerimuseum/Kystkultursenteret – Tollbodhopen/Akvariet – Vågen/Rundetårn. Avgang 10.50, 11.50, 12.50, 13.50, 14.50, 15.50

Voksne kr 85
Barn kr 45
Hopp On/Off kr 170/90
Klippekort voksne kr 750
Klippekort barn kr 380

Billettsalg om bord. Billetten gir 20 % rabatt til Akvariet i Bergen, Norges Fiskerimuseum, Storeblå visningssenter for havbruk og Gamle Bergen Museum.