Museumsbutikker

Gå på skattejakt i museumsbutikkene og finn våre unike souvenirer og gaveidéer.

Her er alt fra t-skjorter og sjal til munnblåste glass og krus med koselige og morsomme meldinger fra middelalderen.

Bryggens Museumsbutikk

Vårt skattkammer av en museumsbutikk byr på souvenirer og gaveidéer som du ikke finner andre steder. 

Spesialproduserte produkter for oss med historisk sus og morsomme tilbakeblikk på fortiden med alt fra t-skjorter med runeinnskrift til barnebøker om riddertiden.

Runepinnene som ble funnet på Bryggen har lagt grunnlaget for en helt spesiell produktkolleksjon designet av UND: «Kjærligheten overvinner alt». Her finner du alt fra t-skjorter og sjal til krus med koselige og morsomme inskripsjoner fra middelalderen.

Bryggens Museum har også skiftende utstillinger, og presenterer fine souvenirer og gaver knyttet til disse.

Våre hyggelige museumsverter bistår gjerne dersom du leter etter noe spesielt – enten det er en gave til en venn eller noe til deg selv.

Gå til Bryggens Museumsbutikk

Håkonshallens Museumsbutikk

I Håkonshallen finner du en spennende museumsbutikk med et stort utvalg souvenirer og fine gaveidéer. Se våre autentiske, egenproduserte produkter som er inspirert av middelalderfunnene i området.

I Håkonshallen finner du også et spennende utvalg av god litteratur og fine reiseminner knyttet til både Håkonshallen, Rosenkrantztårnet og middelalderbyen Bergen. Kolleksjonene «kjærligheten overvinner alt» og «Leidangen» er basert på runeinnskripsjoner funnet på en runepinne fra ca 1200 og en vakkert brodert sko fra omtrent midten av 1300-tallet. Resultatet er stilige t-skjorter til både barn og voksne, vakre sjal i en myk og god ullblanding, kjøkkenhåndklær i flere farger, notatbøker og krus med mer.

Vi har også et utvalg av middelalderreplika basert på funn i Bergen, som eksklusive håndlagde glass, munnharper, ullsakser og smykker. I museumsbutikken er vi også svært glad i god litteratur og har ett variert utvalg av bøker, inkludert titler skrevet av Bymuseets egne eksperter. Her kan man få ett dypdykk ned i tema som eksplosjonsulykken på Vågen i 1944, lensherren Erik Rosenkrantz og Håkonshallens historie.

Vi i museumsbutikken hjelper deg gjerne med å finne det du ser etter, enten du skal ha et hyggelig reiseminne til deg selv eller en fin gave.

Gå til Håkonshallens Museumsbutikk