Hva skjer i påsken

Velkommen til fin bypåske på Bymuseet! Få med deg «Byen og laget», Påskequiz med fine premier. Har du sett Rosenkrantztårnet, Håkonshallen eller utgravingene på Bryggen før?

Bruk påsken til utforsking av egen by! Gøy for hele familien! Gratis ordinær inngang for barn under 18 år på våre museer, halv pris på omvisninger. 

Bryggens Museum 

Åpningstider i påsken: 1.-10 april (stengt 6. og 7. april)

Utstillinger

Under jorden 

På Bryggens Museum vises arkeologiske funn fra den gang Bergen var en ny by og du kommer nært på middelaldermenneskers liv og hverdag gjennom bygningsrester og gjenstander. I 1955 brant deler av Bryggen, og den 13 år lange arkeologiske utgravningen som fulgte avdekket tykke jordlag med hundretusenvis av gjenstander.

Byen og laget, utstilling om Bergen og Brann 

Hva hadde Bergen vært uten Brann? Og kan vi tenke oss et Brann uten Bergen? Opplev Bergens og Branns historiske oppturer og nedturer i tekst, bilder, lyd og film. Her kan du også spille ulike spill, trikse som Kniksen og delta på påskequiz med fine premier.

Omvisninger

  • Middelalderfunn på Bryggens Museum: Lørdager kl. 12
  • Runer på Bryggen – Gyda seier du skal gå heim: Lørdag 1. og søndag 2. april kl. 15:00 
  • Kokende idioter – Byen og Laget: Søndag 9. april kl. 12-12:45

Rebus og påskequiz

Påskequiz på Bryggens Museum

Byen og laget påskequiz- 1-16 mars. Påskequiz i utstillingen med trekning av Brann-billetter og andre premier 17 april. To varianter en for nybegynnere og en for eksperter. 

Under jorden – Jeg fant, jeg fant! Når du går rundt på egen hånd på Bryggens Museum kan du løse rebus og gå på skattejakt i utstillingen Under Jorden alle dager. Bli med på tegnekonkurranse! Aktivitetshefte med premie for barn.

Håkonshallen 

Håkonshallen på Bergenhus Festning

Åpningstider i påsken: 1.-5 april (stengt 6. – 10. april)

Bli med og se selve kongens hall! Her har hundrevis av riddere og kongelige feiret bryllup og kroninger i flere hundre år. Hvor høyt tror du det er opp til taket? I underetasjen kan man se hvor kongens skrivere satt og skrev med fjærpennene sine, og i kjelleren fantes engang selve kongens skattkammer! 

Rebus

Utendørs aktivitetsløype på festningen.

Omvisning

5. april kl. 12:00 Kongsgårdens dronninger- Håkonshallen 
Historien om hallen og kongen som bygde den fortelles, men denne gangen er det dronningene i kongsgården som står i fokus. Hva forteller kildene om dem? Ta deg en tur innom og hør mer om dronningenes liv og virke i middelalderens kongsgård.

Varighet ca. 45-60 min. 

Rosenkrantztårnet 

Rosenkrantztårnet, Bymuseet i Bergen

Åpningstider i påsken: 1.-2. april og 4.april (stengt 5.-10. april)

I Rosenkrantztårnet kan dere finne veien i bratte trapper fra rom til rom, gjennom soverom og stuer der det bodde prinsesser og prinser i middelalderen. I kjelleren finnes det mørke og litt skumle fangehullet, og nesten helt øverst finner du kanonene. Du kan også gå ut på taket og se den flotte utsikten over byen! Rebushefte for barn. Utendørs aktivitetsløype på festningen.

Omvisning

Tårnets voktere 2. april kl. 12 på norsk