Teatervandringer

Opplev Bergenhistorien der historien faktisk skjedde. Velg mellom teatervandringer med Bymuseets egne skuespillere eller historiske ekspertvandringer.

Teatervandringer

Bymuseet i Bergen inviterer til lærerike, morsomme og uhøytidelige innføringer i bergenshistorien for voksne, barn, lokale patrioter og tilreisende nykommere. En ny og annerledes måte å oppdage Bergen på der lokale skuespillere fra Bymuseet gir innblikk i Bergens fargerike historie og utvikling.

Gjennom en teatervandring i Bergens gater, smau og steder vokser 950 års historie frem gjennom en kombinasjon av tradisjonell byvandring og teatrale opptrinn. Underveis oppstår det scener og hendelser som er med å levendegjøre historien og som gir deg både underholdning og kunnskap!

Skål for 1563! – en teatervandring i Rosenkrantztårnet

Året er 1563 og Magnus Lagabøtes gamle tårn står endelig ferdig i ny drakt. Dette må feires… Finn frem glassene!

Velkommen til Rosenkrantztårnet og en historisk teateropplevelse med museumsskuespillerne fra Bymuseet i Bergens prisbelønte teatervandringsprosjekt.

I februar og mars skal vi nok en gang smake vi oss gjennom historien i det vi skal kikke dypt ned i glasset og fortelle om bergensernes møte med tysk øl, krydret vin og ikke minst medisinen som hjelper mot alt: Aqua vitae!

Bli med inn i det gamle tårnets mørke ganger og flotte haller og opplev tårnets historie fremført av konger, dronninger, lensherrer, tjenerskap og vakter som er klar til å gi deg en smak av både historien og drikke du sent vil glemme.

20 års aldersgrense.

Varighet ca. 1 t 45 minutter.

4 ulike smaksprøver på øl, vin og brennevin er inkludert i billetten.

Rullestolvennlig: nei. Universell utforming var dessverre kommet kort på 1500 tallet og tårnet har mange trapper og etasjer.

NB! Ta gjerne på varme klær. Vandringen starter ute og det kan være kjølig  inne i tårnet.

Oppmøte Rosenkrantztårnet, Bergenhus Festning.

Medvirkende:
Margareth Hosøy
Berit Eggen Solstad
Lars Voss Sørhus
Arild Vestre

Manus: Lars Voss Sørhus

Kjøp billetter her
Her finner du Rosenkrantztårnet

Teatervandring: «Hællanne! E’ det jul… igjen?»

Teatervandring i Gamle Begen: Hællane! E det jul... igjen! Bymuseet i Bergen

Bli med til Gamle Bergen Museum og en forrykende historisk teatervandring om julen 1873!

Har du peiling på hvordan julen ble feiret for 150 år siden?

Var pepperkaker noe man spiste? Og er det sant at de spiste hollandsk ost på julaften?  Og hvorfor måtte man pugge så utrolig mange salmevers før man besøkte bestefar?

Gjennom nitidige studier av historiske skrifter, memoarlitteratur og ikke minst 1870- tallets aviser, har vi funnet svar på det meste.

Møt kjente og mindre kjente karakterer som gjester i vårt «historiske  studio anno 1873»;  få stjerneguttens tips om hvordan man skal rømme fra politiet, kjendissladder om Ole Bull og Bjørnstjerne Bjørnson, frisørtips for han og henne, samt julegavetips fra datidens ferske aviser, opprivende debatt om fattigproblemet, toppet med friske scener fra Ludvig Holbergs morsomste komedie «Julestuen»… Puh!…

Hællane d’ e jul…igjen!

Velkommen til en ny tradisjon. Julen 1873 er tilbake!

Vandringen  foregår både inne og utendørs, og er beregnet på et voksent publikum, men barn tar ikke skade av å se den.

I forkant og etterkant av vandringen blir det salg av gammeldags julesnop, julegløgg, julekaker, og julegaver anno 1873 i både kolonial og på torvet.

1. november til 14. desember: onsdag og torsdag klokken 18.00.
10. november, 12. og 15. desember klokken 18.00

Varighet 2 timer inklusiv en liten pause.
Oppmøte på Torvet i Gamle Bergen.

Vi anbefaler offentlig transport da det er svært begrensete parkeringsmuligheter ved Gamle Bergen Museum. Betal parkering ved Sandviken sykehus.

Kjøp billetter her

Manus:
Lars Voss Sørhus

Medvirkende:
Berit Eggen Solstad
Lars Voss Sørhus
Margareth Hosøy
Arild Vestre

Les mer om Gamle Bergen Museum
Her finner du Gamle Bergen Museum