BRYGGENS MUSEUM

«De Presno» – fra Spania til Bergen

FOREDRAG
Velkommen til mandagsforedrag ved Petter de Presno Borthen.

En raddis med reiselyst finner tilbake til sine røtter ved Petter de Presno Borthen

Petter de Presno Borthen har alltid hatt stor reiselyst, trolig inspirert av mange spennende historier fra foreldre og besteforeldre om livet på sjøen, og om hvordan hans tippoldefar «de Presno» fra Spania havnet i Norge og Bergen. Han mener møter med ­mennesker, språk og kulturer er livets største berikelse. Foredraget har han kalt «de Presno – fra Spania til Bergen. En raddis med reiselyst finner tilbake til sine røtter».

Petter de Presno Borthen er født i Bergen i 1952 og oppvokst i Sandviken. Etter folke- og ungdomsskole ble det litt studier, men mest moro og jobb. Han var en urolig ungdom med trang til opplevelser. Han har besøkt 64 land så langt og har hatt nesten 20 arbeidsgivere. Han har jobbet 20 år som elektriker og jobbet hele livet med flyktninger og innvandrere, både som frivillig og i jobb som mottaksleder og rådgiver i fylkeskommunen. Petter har 3 egne barn, men i tillegg har familien hatt 21 barn i huset i kortere og lengre perioder. i 2022 ga han ut boken «Raddis med reiselyst – historier fra mine første 70 år» på Bodoni Forlag.

Hjertelig velkommen!

Foredragets varighet er mellom 45 – 60 minutter og holdes i auditorium med 160 plasser utstyrt med teleslynge. God tilgjengelighet for rullestol.

Det tas forbehold om endringer i programmet.

Billetter kan kjøpes på bymuseet.no eller i resepsjonen på Bryggens Museum.