Deprecated: Optional parameter $item_cost declared before required parameter $quantity is implicitly treated as a required parameter in /home/bymuseet/domains/bymuseet.no/public_html/wp-content/plugins/woocommerce-cost-of-goods/class-wc-cog.php on line 401
Bergen Middelalderfestival - Bymuseet
HåKONSHALLEN

Bergen Middelalderfestival

FAMILIEARRANGEMENT
Opplev hvordan livet i Bergen kunne være på Landslovens tid. Se kampoppvisning av Kongshirden 1260, møt middelalderhåndverkere, delta på middelaldermarked og få smaken av middelalderen i gildeteltet.

Lørdag 21. og søndag 22. september fyller vi Bergenhus Festning – eller Holmen som området ble kalt i middelalderen – med håndverk, formidling, underholdning og en rekke aktiviteter for barn og voksne.

Bli med på en reise tilbake til året 1274. Da kunne kong Magnus Lagabøte, presentere den aller første landsloven i Norges historie, som ble skrevet nettopp her på kongsgården.

Opplev hvordan livet i Bergen og på Holmen kunne være på Landslovens tid. Kanskje treffer du på selveste kong Magnus, dronning Ingeborg og hoffet deres? Kongshirden 1260, kong Magnus elitesoldater, kan by på både kampoppvisning og forskjellige opptrinn.

Vi må heller ikke glemme pergamentmakeren, skriveren, bokbinderen og andre som trengtes for å lage bøker og dokumenter. Andre middelalderhåndverkere fra kongsgården, bispegården og byen vil også vise frem sine produkter og ferdigheter.

Gjøglere og musikere fyller det flotte historiske området med ekstra feststemning. I Håkonshallen og Rosenkrantztårnet, Borggården og rundt om på festningsområdet kan du delta på middelaldermarked, pilegrimsvandring, ridderskole, hoffskole og mye mer, eller slappe av med god mat, inspirert av middelalderens kjøkken, i gildeteltet.

Festivalen er åpen fra kl 11 til  17 begge dager.  Gratis inngang!

Velkommen til en storslått feiring i historiske omgivelser!