BRYGGENS MUSEUM

Under jorden – Middelalderfunn på Bryggens Museum

OMVISNING
UTSTILLING
Følg med under jorden, se skattene som ble gravd frem, og bli kjent med middelalderens hverdagsliv i byen og på landet.

De store arkeologiske utgravningene på Bryggen på 1950- og 60-tallet åpnet en ny dør til den «mørke» middelalderen. Flere meter under jorden skjulte det seg et nærmest utømmelig skattkammer.

Keramikkskår fra alle verdenshjørner. Spillebrikker, gullringer og fiskekroker. Sko og såler i hopetall. Et mektig sverd. Kjærlighetserklæringer, bønner og forretningsbrev risset inn med runer på trepinner. En liten lekehest i en bosshaug.

I denne omvisningen blir du kjent med middelaldermenneskenes liv og hverdag gjennom de mange restene de etterlot seg av levde liv.

Varighet ca. 45 minutter.