Landslovjubileet i Bymuseet

I løpet av landslovjubileet kan du delta på en rekke arrangementer i hele Vestland. Bymuseet i Bergen byr på Jubileumsutstilling på Bryggens Museum, omvisninger, teatervandring, foredrag og stor middelalderfestival!

Vestland fylke byr på et mangfoldig og rikt jubileumsprogram for alle aldersgrupper. Du kan blant mye annet delta på mellomalderfestival i Bergen, jubileumsprogram med utgangspunkt i historien om Audun Hugleiksson i Sunnfjord, og litteraturbåten Epos legger ut på Lagabøte-turné i hele fylket.

Det blir konserter og arrangementer bl.a. i regi av Festspillene i Bergen i historiske rammer i Rosenkranztårnet, Håkonshallen, Bergen Domkirke og steinkirker i Sogn.

Se hele programmet for Landslovsjubileet i Vestland her

Landslovjubileet Magnus Lagabøtes landslov 750 år

Jubileumsutstilling: «Magnus Lagabøtes landslov 750 år»

Kan man lage en svær utstilling om bare en bok? Svaret er ja! Bymuseet, Universitetet i Bergen og Vestland fylkeskommune har gått sammen om å lage en storslått utstilling om kong Magnus Lagabøtes landslov på Bryggens Museum. Jubileumsutstillingen blir det største tiltaket i 750-årsfeiringen av Landsloven i Vestland og Bergen.

Utstillingen om Kong Magnus’ store prestasjon forteller om middelalderens lov og lovgivning, statsdannelse og samfunnsutvikling, skriving og bokkultur. Utstilling på Bryggens Museum 22. mai 2024 – 22. april 2025.

Les mer

Omvisning i Jubileumsutstillingen på Bryggens Museum

Bli med på omvisning inn i Magnus Lagabøtes landslov. Hør om hvordan samfunnet fungerte i middelalderen og hvordan denne loven påvirket både oss som nasjon og folks liv de neste 400 årene.

Les mer og kjøp billetter

Familieomvisning «Kong Magnus Lagabøtes landslov 750 år»!

Bryggens Museum – uke 40 tirsdag – fredag kl 13

Bli med på en spennende familieomvisning i jubileumsutstillingen «Kong Magnus Lagabøtes landslov 750 år»!

I tillegg kan du besøke vår museumsbutikk og kafé for en hyggelig avslutning på dagen.

Bryggens Museum er åpent fra 11 til 15. Gratis for barn 0-17 år. Barn under 14 år må være i følge med en voksen.
Kjøp billetter her

Familieomvisning og skriveverksted med ekte fjærpenn!

Bryggens Museum – uke 41 tirsdag – fredag kl 13

Bli med på en spennende familieomvisning i jubileumsutstillingen «Kong Magnus Lagabøtes landslov 750 år»! Besøk vårt Scriptorium, hvor du kan prøve å skrive med ekte fjærpenn og blekk. Vi har også kalligrafi- og illuminasjonsaktiviteter som passer for både barn og voksne. Hva med å lage dine egne lover?

Omvisningen og skriveverkstedet er tilpasset ulike aldre og ferdigheter. I tillegg kan du besøke vår museumsbutikk og kafé for en hyggelig avslutning på dagen.

Bryggens Museum er åpent fra 11 til 15. Gratis for barn 0-17 år. Barn under 14 år må være i følge med en voksen.
Kjøp billetter her

Scriptorium – skriv med ekte fjærpenn og blekk

Besøk vårt Scriptorium, hvor du kan prøve å skrive med ekte fjærpenn og blekk. Vi har også kalligrafi- og illuminasjonsaktiviteter som passer for både barn og voksne. Hva med å lage dine egne lover?

Skriveverkstedet er tilpasset ulike aldre og ferdigheter. I tillegg kan du besøke vår museumsbutikk og kafé for en hyggelig avslutning på dagen.

Lørdag 5. og søndag 6. oktober, lørdag 11. og søndag 12. oktober
Lørdag 19. og 26. oktober, lørdag 2., 9., 16., 23. og 30. november

Gratis for barn 0-17 år. Barn under 14 år må være i følge med en voksen.