Landslovjubileet i Bymuseet

Bymuseet i Bergen feirer Landslovjubileet med Jubileumsutstilling, omvisninger, teatervandring, foredrag og stor middelalderfestival!
Landslovutstillingen

Jubileumsutstilling: «Magnus Lagabøtes landslov 750 år»

Kong Magnus’ store prestasjon feires med en stor utstilling om middelalderens lov og lovgivning, statsdannelse og samfunnsutvikling, skriving og bokkultur. Utstilling på Bryggens Museum 22. mai 2024 – 22. april 2025

Les mer

Omvisning i Håkonshallen – der Landsloven ble til

I vårmånedene år 1274 var det stor aktivitet i kongsgården på Holmen i Bergen. Inne i den store steinhallen var det mange kloke hoder samlet rundt kong Magnus Håkonsson. På benkene i vindusnisjene i hallens mellometasje satt kongens rådgivere og skrivere og jobbet med det nye lovverket, Landsloven.

Les mer og kjøp billetter

Omvisning i Jubileumsutstillingen på Bryggens Museum

Bli med på omvisning inn i Magnus Lagabøtes landslov. Hør om hvordan samfunnet fungerte i middelalderen og hvordan denne loven påvirket både oss som nasjon og folks liv de neste 400 årene.

Les mer og kjøp billetter

Helt Konge!

Bli bedre kjent med byhistorien og landsloven på en uhøytidelig og morsom måte! Hvem var Kongen som stod bak loven? Og hva handlet lovene om? Opplev det som skjedde der det skjedde i byens gater og smau.

I denne teatervandringen følger vi bokstavelig talt i fotsporene til Magnus Lagabøte fra han er liten gutt til han som gammel mann på 42(!) dør her i Bergen.

Les mer og kjøp billetter

Middelalderfestival Bergenhus festning september 2024

Bergen Middelalderfestival

Opplev hvordan livet i Bergen kunne være på Landslovens tid. Se kampoppvisning av Kongshirden 1260, møt middelalderhåndverkere, delta på middelaldermarked og få smaken av middelalderen i gildeteltet.

Helgen 21 og 22 september fyller vi Bergenhus Festning – eller Holmen som området ble kalt i middelalderen – med håndverk, formidling, underholdning og en rekke aktiviteter for barn og voksne.

Gratis inngang!

Les mer