BERGEN SENTRUM

Historisk teaterbyvandring

BARNAS BYMUSEUM
BYMUSEETS VANDRINGER
TEATERVANDRING
Til Tjeneste! Bli med på en reise gjennom byens historie sett med tjenestepikenes øyne anno 1880. Teatervandring med en underholdende introduksjon til Bergens historie!

I århundrer har byens tjenestepiker vært en synlig del av bybildet i Bergen der de fartet rundt i byens gater på vei fra et ærend til det neste. I sommer står de igjen klare til å ta deg med på en vandring gjennom byens smitt og smau på en reise gjennom byens historie, sett med deres øyne anno 1880.

Bli med når tjenestepikene går sine ærender både på torg og i gater. Underveis får du historien om byen de lever og arbeider i. Hvor finner man den beste brønnen i byen? Blir det pruting med strilene på torget og hvordan man skal oppføre seg ovenfor herren og fruen i huset?  Og ikke minst deler de drømmene om alt de skal gjøre på sin faste frikveld i uken.

Teatervandringen er en ypperlig inngang til å bli kjent bedre kjent med det historiske Bergen. Passer for alle, både tilreisende og byborgere. Vandringen starter i Vågsbunnen like ved Turistinformasjonen (Strandkaien 3) og avslutter ved Skansen litt over Nedre fløibanestasjon på Vetrlidsallmenningen.

Teatervandringen Til tjeneste! Spilles i perioden 20. juni – 11. august. Mandag – fredag kl. 12 på norsk og kl. 14 på engelsk. Varighet ca. 60 minutter.

Kjøp billetter til teatervandringen på engelsk her

Passer for voksne og barn fra 10 år.

Manus: Lars Voss Sørhus
Regi: Margareth Hosøy

Medvirkende:
Annika Josefin Strømblad
Andrea Kvalvaag
Katrine Lovise Øpstad Fredriksen

Anmeldelse fra Google:

Herlighet kor GØY det var! Og lærerikt! Morsomme og søte skuespillere som hele turen gikk inn i rollene sine både ovenfor hverandre og omgivelsene og mot oss og tilfeldige forbipasserende. Kjempegøy😆 En freidig erfaren og byvant tjenestepike og en beskjeden naiv nyankommen stril som skulle til sin første post,fullstendig bortkommen i byen. Herlig kombo. Frister definitivt å gjøre noe slikt igjen! Tusen takk for turen og opplevelsen!!! Anbefales for både turister OG for folk som tror de kjenner byen sin. Her vil ALLE definitivt lære noe nytt!!