Gamle Bergen Museum

Et pust av nostalgi! Her kan du gjenoppleve noe av stemningen fra fortiden med hus fra 1700-, 1800- og 1900-tallet.

I Gamle Bergen kan hele familien oppleve livet i «gamle dager». Her kan man rusle og kikke i husene, mate fugler, klatre i trærne og ikke minst besøke familien Regens anno 1826. Her spilles det korte teaterstykker, og innimellom det hele kan barna være med på leker og moro. Skillingsboller, is og brus selges i museumskiosken.  

Tur og bademuligheter på området

Gamle Bergen Museum er stort og innbyr til flere typer opplevelser. En tur i parkanlegget innbyr til ro og fred, og er fritt tilgjengelig. Sandviken Sjøbad ligger like ved museet, her kan du ta en dukkert i badeanlegget på Elsesro! Husk at grilling og bruk av åpen ild er forbudt på museumsområdet.  

Historikk Gamle Bergen

Bergen på 1800-tallet

På 1800-tallet var Bergen Europas største treby, et særpreget bymiljø med tett trehusbebyggelse, travle gater, torg og smug. På Gamle Bergen friluftsmuseum kan du titte inn vinduer, åpne dører og gå inn i utstillinger og historiske interiører. Innenfor dørene finnes skilter med kortfattet informasjon om husenes historie. Både ute og inne bidrar skuespillere til levendegjøringen og gir noen svar på hvordan livet kunne arte seg i byen for ett eller to århundrer siden. Flere ganger daglig kan du oppleve korte teaterstykker framført på torget av skuespillere; alias bergensborgere fra bestemte historiske årstall.

Gamle Bergen blir museum

Museet ble åpnet i 1949 og er bygget rundt lyststedet «Elsesro» som skipsbyggeren Rasmus Rolfsen bygget til sin kone Elsebe. Eiendommen var i familien Rolfsens eie fra 1784 til 1903. Her anla familien skipsverft og lyststed, senere også parkanlegg etter de gamle engelske hagers mønstre. Stiftelsen Gamle Bergen, lyktes etter hvert i å etablere museet som en «redningshavn» for Bergens rivningstruede eldre hus, og de husene som står på museet i dag kom hit mellom 1945 og 1981. Friluftsmuseet har i dag 55 trehus, hvorav de fleste opprinnelig har stått i Bergen sentrum.

Bli med på kanskje verdens minste cruise?
Ta Beffen til og fra Gamle Bergen Museum i sommer! 1. juni til og med 31. august

Hver dag i hele sommer tøffer søte lille Beffen fra Vågen/Rundetårn til Gamle Bergen Museum. 
Avgang fra Vågen hver dag kl.11 hver hele time til kl 16.
Avgang fra Gamle Bergen Museum hver dag fra kl 10.50, hver time til kl. 15.50.

Billett til båten kjøper du om bord. Vis billetten i resepsjonen på Gamle Bergen Museum da får du 20% rabatt på inngangsbilletten. 20 % rabatt gis også til Akvariet i Bergen, Norges Fiskerimuseum, Storeblå visningssenter for havbruk.

Voksen kr 85. Barn kr. 45
Hopp på og av billett Voksen kr 170. Barn kr. 90
Klippekort Voksen kr 750. Klippekort Barn kr. 380