BRYGGENS MUSEUM

Mandagsforedrag

FOREDRAG
Pilegrimsleden – en reise som berører. Hvorfor skal jeg reise på pilegrimsreise? Hvor skal jeg dra? Må jeg være religiøs? Hvordan kan en pilegrimsreise berøre meg?

Velkommen til mandagsforedrag 19. september kl 12 i auditoriet på Bryggens Museum

Pilegrimsleden – en reise som berører ved Lauritz Harr

Pilegrimer og pilegrimsreiser er gjerne noe en først og fremst forbinder med middelalderen, og med den katolske kirken, og noe som tok slutt med reformasjonen på 1500-tallet. I nyere tid har det imidlertid blitt en fornyelse av pilegrimsbevegelsen, både rundt i verden, og i vårt land.  Men kan det ha noe for seg også for mennesker i dag, i det samfunnet vi lever i nå? Og hvorfor skal nå jeg legge ut på en slik reise, tenker sikkert mange. Og hvor skal jeg dra? Og må jeg være religiøs for å delta på pilegrimsreise? Og – hvordan kan en pilegrimsreise berøre meg? Disse, og mange flere spørsmål om pilegrimssaken, vil du få svar på foredraget.

Lauritz Haarr er daglig leder for det regionale pilegrimssenteret i Bergen. Pilegrimsenteret er en del av Bymuseet i Bergen. Før Lauritz begynte i nåværende jobb, jobbet han i mange år i Bymuseet i Bergen med økonomi og regnskap. Han har en lang og bred utdannelse, som både siviløkonom og med hovedfag i samfunnsvitenskap. Og hans interesser spenner også vidt. Han har bl.a. vært speiderleder, elsker friluftsliv, og er engasjert innen kirkeliv.

Hjertelig velkommen!

Foredrag holdes i auditorium med 160 plasser utstyr med teleslynge.  Det tas forbehold om endringer i programmet.

Billetter kan kjøpes på bymuseet.no eller i resepsjonen på Bryggens Museum.