BRYGGENS MUSEUM

Middelalderens kjøkken – en dag med smaker, kunnskap og opplevelser!

FOREDRAG
KURS

Hvordan smakte maten i middelalderen, og hva kan vi lære av kjøkkenet fra fortiden?

Bli med på en temadag på Bryggens Museum i samarbeid med Riss, der vi utforsker middelalderens matkultur.

Program

10.00–17.00

  • Middelalderinspirert mat i museets kafé
  • Møt redaksjonen bak RISS og ta en prat om mat og drikke i arkeologisk forskning
  • Demonstrasjoner av håndverkstradisjoner ved Bjørgvin Handverkslag

13.30–14.00
Kampshow med Kongshirden 1260
Opplev hvordan krigerne fra middelalderen trente og kjempet!

15.00–15.20
Hvordan lage middelaldermat i dag?
Et teoretisk crashkurs med Are Stoll (RISS)

15.30–16.00
Hva vet vi om middelalderens kjøkken?
Uformell samtale med:

  • Jens Eike Schnall, førsteamanuensis i norrøn filologi, UiB
  • Mathias Blobel, PhD-stipendiat i arkeologi, UiB
  • Ingrid Nærland, master i arkeologi, UiB
  • Meinrad Pohl, førsteamanuensis i historie, HVL

Vi avslutter med åpen runde for spørsmål fra publikum.

RISS er et populærvitenskapelig tidsskrift laget av arkeologistudenter ved Universitetet i Bergen i samarbeid med Norsk Arkeologisk Selskap og Institutt for arkeologi, historie, kultur- og religionsvitenskap. Tidsskriftet har blitt utgitt i over 20 år, og hvert nummer tematiserer ulike sider ved arkeologisk forskning – fra runesteiner og rituell praksis til kropp, klima og i siste utgave: mat og drikke.

Inngang: Ordinær billett til museet. Gratis for studenter ved UiB.