Bymuseets vandringer

Opplev Bergenhistorien på en underholdende og engasjerende måte, der historien faktisk skjedde, med Bymuseets egne skuespillere og eksperter!

Teatervandringer

Bymuseet i Bergen inviterer til lærerike, morsomme og uhøytidelige innføringer i bergenshistorien for voksne, barn, lokale patrioter og tilreisende nykommere. En ny og annerledes måte å oppdage Bergen på der lokale skuespillere fra Bymuseet gir innblikk i Bergens fargerike historie og utvikling.

Gjennom en teatervandring i Bergens gater, smau og steder vokser 950 års historie frem gjennom en kombinasjon av tradisjonell byvandring og teatrale opptrinn. Underveis oppstår det scener og hendelser som er med å levendegjøre historien og som gir deg både underholdning og kunnskap!

Bergen brenner!

En teatervandring om dagen da Bergen forsvant: bybrannen i Bergen 15. januar 1916.

Bli med på Bymuseet i Bergens nye teatervandring og møt barske brannmenn, tvilsomme hjelpere og modige kvinnfolk og mange andre kjente og ukjente skikkelser i en av byens mest skjebnesvangre netter.

Teatervandringen starter ved Muren (Østre Muralmenning) ved begynnelsen av gågaten. Teatervandringen har sitt siste stopp inne på den gamle hovedbrannstasjonen.

Rullestol kan benyttes på teatervandringen ved behov.

Varighet ca 1 time og 30 minutter.
Kjøp billetter til Bergen brenner her

Galge, galskap og gapestokk

Galge, galskap og gapestokk. teatervandring på Bymuseet i Bergen

Hjertelig velkommen til nye datoer høsten 2022, hvor vi igjen inviterer til en mørk og stormfull aften på sporet av død og galskap i byens gater!

Våre dyktige skuespillere tar oss med på vandringen fra spissen av Nordnes til Nøstets mørke sider, med historier om forbrytelser og straff gjennom tidene.

Hvem var de dødsdømte? Og hvorfor ble folk pisket utenfor Rådhuset? Hvorfor skal du for all del unngå potthølet og de andre vertshusene? Og hvorfor var det til stadighet bråk på Nøstet? Og hvem var det som frivillig hadde jobben som Bøddel når tusenvis møtte opp for å se hodene rulle på byens rettersteder?

Teatervandring med Bymuseet er en annerledes måte å oppdage Bergen på der våre skuespillere levendegjør historien utendørs, med hele byen som bakteppe.

Varighet ca 1 time og 30 minutter. Oppmøte ved Havforskningsinstituttet, Nordnes.
Kjøp billetter til Galge, galskap og gapestokk her

Historiske byvandringer

Bymuseets egne historikere viser deg sporene etter Bergenshistorien der den skjedde: ute i byens gater. På turen gjennom byen får du blant annet se sporene etter middelalderbyen som er synlig i dag, og høre om det som en gang fantes. Historiene kommer til liv igjen ved hjelp av Bymuseets historieforskning, og dette gleder vi oss til å dele med deg!

Se oversikt over alle arrangementer fremover