Teatervandringer og ekspertvandringer

Opplev Bergenhistorien der historien faktisk skjedde. Velg mellom teatervandringer med Bymuseets egne skuespillere eller historiske ekspertvandringer.

Teatervandringer

Bymuseet i Bergen inviterer til lærerike, morsomme og uhøytidelige innføringer i bergenshistorien for voksne, barn, lokale patrioter og tilreisende nykommere. En ny og annerledes måte å oppdage Bergen på der lokale skuespillere fra Bymuseet gir innblikk i Bergens fargerike historie og utvikling.

Gjennom en teatervandring i Bergens gater, smau og steder vokser 950 års historie frem gjennom en kombinasjon av tradisjonell byvandring og teatrale opptrinn. Underveis oppstår det scener og hendelser som er med å levendegjøre historien og som gir deg både underholdning og kunnskap!

Helt konge!

Velkommen til en ny historisk teaterbyvandring med museumsskuespillerne fra Bymuseet i Bergens prisbelønte teatervandringsprosjekt.

Denne våren har du sjansen til, på en uhøytidelig og morsom måte bli bedre kjent med byhistorien og landsloven!

I år 1274 innførtes Magnus Lagabøtes Landslov. Som tredje land i Europa får Norge en lov som gjelder for hele landet. Men hvem var Kongen som stod bak loven? Og hva handlet lovene om?

Opplev det som skjedde der det skjedde i byens gater og smau. I denne teatervandringen følger vi bokstavelig talt i fotsporene til Magnus Lagabøte fra han er liten gutt til han som gammel mann på 42(!) dør her i Bergen.

Opplev kongens første skoledag, offentlige avstraffelser, fantastiske kongekroninger  og altfor mange dødsfall (husk dette er middelalderen,) og ikke minst lær om hvorfor den nye landsloven i 1274 ikke var en så dum idè.

Teatervandringen helt Konge! er en del av markeringen av 750 års jubileet for Landsloven og er støttet av Vestland fylkeskommune.

Manus: Lars Voss Sørhus

Medvirkende:
Margareth Hosøy
Berit Eggen Solstad
Lars Voss Sørhus
Arild Vestre

Spilles i perioden: 14. august – 19. september.
Tid: Kl. 18 – Oppmøte ved Domkirken, Domkirkeplassen 1.
Varighet: ca. 1 t. 45 minutter.
NB! Teatervandringen foregår utendørs i byens smitt og smau, anbefaler derfor at man kler seg etter været.
Rullestolvennlig: nei

Les mer om landslovjubileet her
Kjøp billetter her

Historiske ekspertvandringer

Historiske ekspertvandringer i Bergen sentrum

Bymuseets egne historikere forteller om Bergenshistorien der den skjedde: ute i byens gater. På turen gjennom byen får du blant annet se sporene etter middelalderbyen som er synlig i dag, og høre om det som en gang fantes. Bymuseets egen historieforskning danner grunnlaget for disse interessante vandringene.

Se oversikt over alle arrangementer fremover