Bymuseets vandringer

Opplev Bergenhistorien på en underholdende og engasjerende måte, der historien faktisk skjedde, med Bymuseets egne skuespillere og eksperter!

Teatervandringer

Bymuseet i Bergen inviterer til lærerike, morsomme og uhøytidelige innføringer i bergenshistorien for voksne, barn, lokale patrioter og tilreisende nykommere. En ny og annerledes måte å oppdage Bergen på der lokale skuespillere fra Bymuseet gir innblikk i Bergens fargerike historie og utvikling.

Gjennom en teatervandring i Bergens gater, smau og steder vokser 950 års historie frem gjennom en kombinasjon av tradisjonell byvandring og teatrale opptrinn. Underveis oppstår det scener og hendelser som er med å levendegjøre historien og som gir deg både underholdning og kunnskap!

Bergen brenner! En teatervandring om dagen da Bergen forsvant

Bli med på Bymuseet i Bergens nye teatervandring og møt barske brannmenn, tvilsomme hjelpere og modige kvinnfolk og mange andre kjente og ukjente skikkelser i en av byens mest skjebnesvangre netter.

Teatervandringen starter ved Muren (Østre Muralmenning) ved begynnelsen av gågaten. Teatervandringen har sitt siste stopp inne på den gamle hovedbrannstasjonen.

Rullestol kan benyttes på teatervandringen ved behov.

Varighet ca 1 time og 30 minutter.

Kjøp billett her

Til Tjeneste

I århundrer har byens tjenestepiker vært en synlig del av bybildet i Bergen der de fartet rundt i byens gater på vei fra et ærend til det neste. I sommer står de igjen klare til å ta deg med på en vandring gjennom byens smitt og smau på en reise gjennom byens historie, sett med deres øyne anno 1880.

Bli med når tjenestepikene går sine ærender både på torg og i gater. Underveis får du historien om byen de lever og arbeider i. Hvor finner man den beste brønnen i byen? Blir det pruting med strilene på torget og hvordan man skal oppføre seg ovenfor herren og fruen i huset?  Og ikke minst deler de drømmene om alt de skal gjøre på sin faste frikveld i uken.

Teatervandringen er en ypperlig inngang til å bli kjent bedre kjent med det historiske Bergen. Passer for alle, både tilreisende og byborgere. Vandringen starter i Vågsbunnen like ved Turistinformasjonen (Strandkaien 3) og avslutter ved Skansen litt over Nedre fløibanestasjon på Vetrlidsallmenningen.

Til tjeneste! Spilles i perioden 20. juni – 12. august. Mandag – fredag kl. 12 på engelsk og kl. 14 på norsk. Varighet ca. 60 minutter.

Passer for voksne og barn fra 10 år.

Kjøp billett her

Historiske byvandringer

Bymuseets egne historikere viser deg sporene etter Bergenshistorien der den skjedde: ute i byens gater. På turen gjennom byen får du blant annet se sporene etter middelalderbyen som er synlig i dag, og høre om det som en gang fantes. Historiene kommer til liv igjen ved hjelp av Bymuseets historieforskning, og dette gleder vi oss til å dele med deg!

Se oversikt over alle arrangementer fremover