Barnehage

Mange barnehager bruker Bymuseenes museer og uteområder som turdestinasjoner og utflukter. Besøke gjerne museene på egen hånd, for eksempel ved å få spise lunsj i en av Bymuseets hager, eller bestill en omvisning. Omvisningen passer best for barna på stor avdeling.

Her er noen av tilbudene til barnehager i Bymuseet. Omvisningen varer fra 25-45 minutter.

Håkonshallen 

I middelalderen, for mange hundre år siden, var det prinser og prinsesser, dronninger og konger som gikk rundt i Håkonshallen. For 760 år siden var det bryllupsfest her mellom prinsen Magnus og prinsessen Ingeborg. Vi tar dere med tilbake til tiden da kongene preget Bergen, og hadde tilholdssted på Holmen, som dette området het på denne tiden.

Rosenkrantztårnet 

I Rosenkrantztårnet bodde konger og dronninger. Her er det trange ganger og bratte trapper. Kanskje dere tør å bli med inn i fangehullet (det kan være det plutselig blir helt mørkt!) Vi snakker om riddere og soldater. Helt på toppen har vi kanoner, hvor tunge tror dere de var? Fantes drager eller enhjørninger i middelalderen?

Bryggens Museum 

Bryggens Museums faste utstilling Under jorden viser funnene gjort under utgravingene på Bryggen. I tillegg finnes middelalderfunn fra andre steder på Vestlandet. Sentralt i utstillingen er den bygningshistoriske delen, med husrester fra byens første tiår, her starter historien om byen. På Bryggens Museum er det også aktuelt å snakke om middelalderen som periode, og ikke minst hva de ulike kildene forteller. 

Hordamuseet 

De gamle husene på Hordamuseet viser hvordan folk bodde og levde i gamle dager. Aktuelle temaer for omvisninger og aktiviteter: livet på en gård i gamledager, båter og fiske, samt forminner og tema knyttet til stein-, bronse- og jernalderen. En omvisning kan kombineres med aktiviteter, som karding og spinning av ull og baking av klapsekaker over åpen ild. Hordamuseets uteområde er grønt, frodig og barnevennlig, og har også strandlinje med en langgrunn fjære. For de minste kan det være fint å kombinere det faglige med lek og utforsking av området. 

Gamle Bergen Museum

Opplev livet i Bergen i gamle dager, hvordan var det å være barn på 1800-tallet? Hvilke leker hadde de da, og hvordan så det ut i husene deres? I gaten i Gamle Bergen museum står dører åpne, og dere kan gå inn og utforske husene på egenhånd i museets åpningstid.

Praktisk informasjon

Maks antall barn 15 med minimum 2 voksne. På noen av stedene kan vi tilby plass for spising, gi beskjed ved bestilling. Bryggens Museum er tilrettelagt for rullestol. Museumsbygget på Hordamuseet er tilgjengelig inn i utstillingene, det er grusvei i friluftsmuseet, men de gamle husene er ikke tilrettelagt. De andre museene har gamle bygg med begrenset adkomst.

Skole/barnehage
Kontaktperson
Kontaktperson
Fornavn
Etternavn
Ønsket tidspunkt