BRYGGENS MUSEUM

Mandagsforedrag

FOREDRAG
Bergens-udstillingen 1898 - del 1 ved Helge Jensen.

Hjertelig velkommen til årets siste mandagsforedrag i auditoriet på Bryggens Museum 28. november kl 12.

Sesongens siste foredragsholder er Helge Jensen med del 1 av foredraget Bergens-udstillingen 1898.

Nygårdsparken var arena for en storartet mønstring av norsk industri og håndverk, og internasjonal representasjon på fiskeriområdet. I tillegg var det landbruks-, turist- og kunstutstillinger. Og en ukes musikkfest med Edvard Grieg i spissen.

Utstillingen var under planlegging i 12 år og det ble bygget en rekke forskjellige utstillingshaller før åpningen 16. mai 1898. Mer enn 2.600 utstillere deltok, og rundt 350.000 besøkende var innom portene. Utstillingen var en stor suksess, og er den største utstillingen av dette slaget som noensinne har vært arrangert i Bergen.

Etter utstillingen stengte den 2. oktober, ble alt revet og parken tilbakeført til sin opprinnelige tilstand. Bare et lite lagerskur fra utstillingen står igjen i dag.

Helge Jensen er pensjonert lærer/1. amanuensis i realfag ved Høgskolen i Bergen. Jensen er lokalhistoriker og har utgitt to bøker: LANDÅS – fra husmannsplasser og lystgårder til drabantby (2002) (medforfatter) og BERGEN i Edvard Griegs tid (2015) og har holdt mange foredrag på Bryggen Museum om forskjellige lokalhistoriske tema.

Hjertelig velkommen!

Foredrag holdes i auditorium med 160 plasser utstyr med teleslynge.  Det tas forbehold om endringer i programmet.

Billetter kan kjøpes på bymuseet.no eller i resepsjonen på Bryggens Museum.