BRYGGENS MUSEUM

Mandagsforedrag

FOREDRAG
Vi avslutter vårsesongen med foredraget: Fra Møhlenpris til Stadion, fra Vågsbunnen til Vågsbotn ved Knut Høiaas.

Velkommen til vårens siste mandagsforedrag på Bryggens Museum, mandag 9. mai kl 12.

I 1908 ble Ski- og fotballklubben Brann stiftet. På denne tiden besto store deler av byen av snirklete gater, de fleste innbyggerne bodde en kort spasertur fra Vågen. Fotball spilte man på Møhlenpris. Det beste fotballaget i byen var Bergen Katedralskole. Drøye ti år senere var Brann Norges beste fotballag, byen hadde reist seg fra en katastrofal brann i 1916 og fremsto som en morderne europeisk by.

Knut Høiaas er museumspedagog i Bymuseet i Bergen og prosjektleder/konservator for den temporære utstillingen «Byen og laget» på Bryggens Museum.

Foredrag holdes i auditorium med 160 plasser utstyrt med teleslynge. Det tas forbehold om endringer i programmet.

Hjertelig velkommen!